pantebrevslån

En alternativ måde at finansiere drømmeboligen på

Hvis du har fundet drømmeboligen, er det desværre ikke altid ensbetydende med at pengeinstitutterne vil finansiere boligkøbet. Specielt i visse områder af landet kan det være vanskeligt at overtale banken om at udlåne kapital. Men hvis man eksempelvis har fået afslag fra banken på et lån, er der også andre muligheder, der ikke nødvendigvis har noget med banken at gøre. Et pantebrevslån, er en måde at låne penge på, uden om bankerne. Et pantebrevslån fungerer som regel ved at en portal formidler kontakten mellem en debitor og en kreditor. Debitor ønsker at låne penge til køb af hus eller lignende. Kreditorerne er som oftest privatpersoner der ønsker at investere. Et pantebrevslån dækker for det meste omkring 15% af prisen på den nye bolig. Man kan altså også vælge at få et pantebrevslån, som supplement til realkreditlånet.

Når man overvejer et pantebrevslån

pantebrevslånSom regel er et pantebrevslån en dyrere løsning, end hvis man låner penge gennem de mere etablerede realkreditinstitutioner. Det anbefales også at man gør sig en del overvejelser omkring det at finansiere køb af ny bolig ved hjælp af pantebrev. Der har tidligere været en del kritik af denne form for finansiering, da der ikke har været gennemsigtighed i forhold til kontrakternes indhold og så videre. På trods af de risici, og relativt høje omkostninger der er forbundet med pantebrevslån, kan det for nogle være en billigere løsning end at bo til leje. Disse risici er for det meste relevante, ved køb af bolig på landet, eller i udkants Danmark. Til gengæld kan man få meget mere for pengene i disse områder, og derfor er pantebrevslån populære blandt folk der køber bolig i netop disse områder.

Når banken lukker sin kasse

Som regel er et pantebrevslån en dyrere løsning, end hvis man låner penge gennem de mere etablerede realkreditinstitutioner. Det anbefales også at man gør sig en del overvejelser omkring det at finansiere køb af ny bolig ved hjælp af pantebrev. Der har tidligere været en del kritik af denne form for finansiering, da der ikke har været gennemsigtighed i forhold til kontrakternes indhold og så videre. På trods af de risici, og relativt høje omkostninger der er forbundet med pantebrevslån, kan det for nogle være en billigere løsning end at bo til leje. Disse risici er for det meste relevante, ved køb af bolig på landet, eller i udkants Danmark. Til gengæld kan man få meget mere for pengene i disse områder, og derfor er pantebrevslån populære blandt folk der køber bolig i netop disse områder.

Typisk forløber et pantebrevslån over 5 – 25 år, så de månedlige betalinger kan tilpasses alt efter indkomst og rådighedsbeløb. Denne lidt alternative måde at låne penge på har sin garanti, i det at ejendommen pantsættes, og långiver på den måde har garanti i boligen.

Pantebrevslån er ikke for alle

Selvom der kan være fordele ved pantebrevslån, skal man altid være sikker på at man kan leve med de lidt højere omkostninger samt den anderledes risiko.